VIOS podium Dorpshuis Oud Ade op met blijspel ‘Het Dilemma van Rose’

Dilemma van Rose Foto: Facebook Toneelvereniging VIOS

OUD ADE – Toneelvereniging VIOS staat in december op de planken met het blijspel ‘Het Dilemma van Rose’ van Neil Simon.

Het toneelstuk gaat over de auteur Rose Steiner die samen met Arlene, haar assistente (en misschien wel meer dan dat), een luxueus strandhuis in een voorstadje van New York bewoont. Zij zwelgt nog dagelijks in zelfmedelijden vanwege het wegvallen van haar grote liefde Walsh McLaren, die een beroemde en succesvolle schrijver was. Arlene probeert Rose in alles te helpen en gaat wonderwel goed gehumeurd om met al haar nukken.

Rose lijdt aan een writer’s block. Ze heeft echter dringend geld nodig om haar extravagante levensstijl te kunnen blijven financieren. Ze is vastbesloten om nog een blockbuster te schrijven. Daarom besluit ze een onvoltooide roman, die Walsh heeft nagelaten, te voltooien. Ze vraagt een jonge schrijver, die in de buurt woont, om haar daarbij te helpen.

VIOS voert het blijspel ‘Het Dilemma van Rose’ op zondag 11 (14.00 uur), vrijdag 16 (20.00 uur) en zaterdag 17 december (20.00 uur) op in het Dorpshuystheater 'Ons Dorpshuis' aan het Schoolplein. Kaarten zijn te reserveren via de website van VIOS.

Toneelvereniging VIOS

Toneelvereniging VIOS behoort met haar 72 spelende leden – waarvan de helft jeugd is – tot één van de grootste toneelverenigingen van Kaag en Braassem. Jaarlijks komen meer dan tweeduizend bezoekers naar de uitvoeringen in het Dorpshuystheater. Verder speelt VIOS een aantal voorstellingen voor senioren, gehandicapten, de bewoners van tehuizen, hun mantelzorgers en andere kwetsbare groepen.

In 2021 zou het 55-jarig jubileum van VIOS gevierd worden, maar corona haalde een streep door alle geplande voorstellingen. Maar de gedwongen stilstand benutte VIOS nuttig door onderhoud van de podia, de rekwisieten en de kostuums. ‘Daarbij kwamen ze erachter dat de dertig oud verlichtingsinstallatie zo veel gevaarlijke tekortkomingen had, dat het verstandig was de installatie in zijn geheel te vervangen door energiebesparende LED-verlichting’, bericht de vereniging.

Met een subsidie van 2000 euro, geschonken door het Fonds Alphen en Omstreken was het mogelijk het theater te voorzien van de nieuwe verlichting. ‘Daarmee realiseren we tegelijk een aanziende CO2 besparing.’

advertentie advertentie