Chloé Hoogendoorn en Colin Duivenvoorden winnaars Sportverkiezing Kaag en Braassem

Colin Duivenvoorden, Johan van Velzen en Yoeri van Bostelen Foto: Sportpromotie Kaag en Braassem

ROELOFARENDSVEEN - Chloé Hoogendoorn is voor het tweede jaar op rij gekozen tot sportvrouw van het jaar in de gemeente Kaag en Braassem. De schaatster van Jumbo-Visma nam de prijs donderdagavond tijdens de Sportverkiezing in ontvangst. Colin Duivenvoorden is gekozen tot sportman van het jaar.

De winnaars werden gehuldigd tijdens een feestelijke avond in theaterzaal Poco Mas in Roelofarendsveen. De prijzen werden uitgereikt door wethouders Gerben van Duin en Nick van Egmond en door de leden van de jury, die dit jaar bestond uit notaris Harriët Bijl (voorzitter), en voormalig topsporters Britt van Leijden, Renz Rotteveel, Alieke Hoogenboom en Ronald van den Ing. De beeldjes die zijn uitgereikt bij de prijzen zijn gemaakt door lokale kunstenares Elly Heemskerk.

Sportvrouw van het jaar - Chloé Hoogendoorn

Schaatster Chloé Hoogendoorn uit Woubrugge werd - net als vorig jaar - verkozen tot sportvrouw van het jaar. Ze werd het afgelopen jaar onder meer Nederlands Kampioen op de sprintafstand, wereldkampioen op het WK Team Pursuit met Nederland en tweede op het WK Junioren A Mass Start en de World Cup Mass Start.

Sportman van het jaar - Colin Duivenvoorden

Colin Duivenvoorden is uitgeroepen tot sportman van het jaar. 'Colin heeft de stijgende lijn weer te pakken na een minder seizoen', is te lezen in het juryrapport. 'Op alle afstanden laat hij verbetering zien. Met name de winst op de Gruno bokaal (allround) is opvallend, omdat hij jongens uit commerciële ploegen eruit heeft geschaatst.'

Sporttalent van het jaar - Fleur Hartveld

Fleur Hartveld is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot sporttalent van het jaar. Het jonge schaatstalent werd Nederlands kampioen op de 700 meter langebaan schaatsen, districtskampioen bij de pupillen en ze haalde zilver op het NK marathon voor de pupillen B. Ze haalde vier keer goud op de vikingrace en werd daarmee officieus Europees kampioen langebaanschaatsen pupillen B. Met shorttrack behaalde ze afgelopen jaar de derde plaats tijdens de Eastercup in België, derde op de Lara van Ruijven memorial, vierde op de Alta valtellina trophy Bormio en derde tijdens de starclass wedstrijd Oberstdorf in Duitsland.

De vijf genomineerde talenten kregen allemaal een financiële stimuleringsbijdrage die zij mogen besteden aan sportgerelateerde activiteiten. Hartveld ontving een cheque ter waarde van 150 euro. Genomineerden Demi Overvliet (dans), Danique van der Geest (twirlen), Nerena Brunt (atletiek) en Lieke Hoogendoorn (schaatsen) ontvingen allen een stimuleringsbijdrage van 100 euro.

Parasporter van het jaar - Patrick van Klink

Parasporter van het jaar is Patrick van Klink. 'Nooit uit beeld, altijd zichtbaar als parasporter binnen de gemeente Kaag en Braassem', staat in het juryrapport. 'Een voorbeeld voor velen die ondanks hun beperking toch willen sporten. Patrick is op dit vlak een icoon waar velen naar opkijken. Ook afgelopen jaar won hij weer de nodige prijzen en werd hij Nederlands kampioen Boccia.'

Sportploeg van het jaar - EMM '21 JO13-1

Tot slot werd voetbalteam EMM '21 JO13-1 uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. 'De jongens en meiden van de JO13-1 van EMM’21 hebben toekomstperspectief', spreekt het juryrapport lovend. 'Zij werden in het afgelopen seizoen kampioen in de 1e klasse en promoveerden naar de Hoofdklasse, wonnen de KNVB Beker, en werden tweede op een internationaal toernooi in Zwolle.'

Lees ook: Dit zijn de genomineerden voor de Sportverkiezing in Kaag en Braassem.

advertentie advertentie