Puzzelpoezen al goed op dreef in voorronde NK Legpuzzelen

Foto: Dennis

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Drie dagen lang was Hal60 in Roelofarendsveen in de ban van de legpuzzel. In de evenementenhal werden de voorrondes van het NK Legpuzzelen georganiseerd.

Tijdens de eerste voorrondes probeerden 74 teams van vier personen zo snel mogelijk de 1000 stukjes van een Jan van Haasteren-puzzel op hun plek te leggen.

En snel ging het. Regerend Nederlands kampioen De Puzzelpoezen wist de puzzel in een tijd van 48 minuten en 37 seconden te leggen. Het was niet de moeilijkste puzzel van het weekeinde, maar door de enorme voorsprong op de rest liet het kwartet zien dat ze klaar zijn hun titel te verdedigen. 

Finale en fandag

Die finale zal gehouden worden op 7 april, ook in Hal60. Dan zullen 48 teams acte de présence geven en proberen de titel in de wacht te slepen. Er zal dan tevens een Jan van Haasteren-fandag zijn.

Ook zal dan voor het eerst gestreden worden voor wie de beste individuele en wie de beste duo-puzzelaars zijn. Daar zullen geen voorrondes voor zijn. Inschrijven kan via de nieuwsbrief van NK Legpuzzelen.nl.

advertentie advertentie