Poldertocht Kaag en Braassem haalt 23.000 euro op voor Liliane Fonds

Geschreven door: Anke Steffers

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De ruim 2500 wandelaars die op zondag 4 september deelnamen aan de elfde Kaag en Braassem Poldertocht hebben 23.000 euro bij elkaar gelopen voor het Liliane Fonds. Dat bleek donderdag 13 oktober in restaurant Tussen Kaag en Braassem waar de organiserende verenigingen, Rotary Roelofarendsveen en de gezamenlijke ijsclubs, een cheque overhandigden aan Erik Ackerman, directeur van het Liliane Fonds.

Erik Ackerman memoreerde in zijn dankwoord hoe belangrijk het is dat kinderen met een beperking in ontwikkelingslanden extra ondersteund worden. En hoeveel verschil de opbrengst van de Poldertocht in het leven van deze kinderen maakt. 'Het is bijzonder om te ervaren dat de Poldertocht deze groep kwetsbare kinderen al elf jaar met zoveel inzet en plezier ondersteunt', aldus Ackerman. 'Ik ben zelf nog maar in kort dienst bij het Liliane Fonds, maar ik kijk er nu al naar uit om volgend jaar zelf aanwezig te zijn bij dit wandelfeest.'

Dolly Polder, één van de polderverrassingen die de wandelaars met een knipoog naar Dolly Parton toezong, luisterde de uitreiking op. Sarah van der Meer, die het personage met overtuiging gestalte gaf, sprak en zong de vrijwilligers en sponsors toe.

Vele handen maken licht werk

'Het is ieder jaar een mooie uitdaging om nieuwe, unieke routes uit te denken en uit te zetten. Vooral omdat er zo ontzettend veel mensen betrokken zijn en ons bij de organisatie helpen', vertelde Peter het Lam namens Rotary Roelofarendsveen. 'De landeigenaren die eenmalig overtocht verlenen over hun weilanden, bedrijven die hun locatie ter beschikking stellen als startpunt of stempelpost, de polderverrassingen, onze sponsors, de ruim tweehonderd vrijwilligers en de 2500 wandelaars. Het is absoluut aan hun inzet en enthousiasme te danken dat de Poldertocht zo’n succes is en we vandaag zo’n prachtig bedrag kunnen doneren aan het Liliane Fonds. Dank daarvoor.'

De organisatie is gestart met de eerste voorbereidingen voor de twaalfde editie. De wandeltocht vindt ook in 2023 plaats op de eerste zondag in september. Gestart wordt dan vanuit Hoogmade.

advertentie advertentie