Molens Rijnlandse Molenstichting vanaf september weer te bezoeken

KAAG EN BRAASSEM - De zomervakantie zit er bijna op. Dat betekent dat veel molens van de Rijnlandse Molenstichting de eerste zaterdag van de maand weer met enige regelmaat te bezoeken zijn.

In gemeente Kaag en Braassem zijn nog altijd veel molens te vinden. Zij vallen onder de Rijnlandse Molenstichting. De lijst met molens staat onderaan dit bericht.

Als de weersomstandigheden het toelaten en de wieken draaien op de eerste zaterdag van een maand (met uitzondering van juli en augustus), dan is de molenaar aan het werk. Op deze dag maakt hij tussen 10.00 en 17.00 uur tijd voor een praatje. De meeste molens zijn van buiten tot in detail in werking te zien. Enkele molens zijn ook van binnen te bezichtigen.

Bezoekdagen

Naast de vaste draaidagen waarop de meeste molens te bezoeken of te bezichtigen zijn, doet de jaarlijkse Rijnlandse Molendag mee aan de Nationale Molendag op de tweede zaterdag van mei. Verder wordt er gedraaid tijdens het Nationale Open Monumentenweekend; de molens draaien dan op de tweede zaterdag van september, dit jaar op 10 september. En de molens van de Rijnlandse Molenstichting zijn altijd op de vierde zondag van oktober, dit jaar op 23 oktober, te bezoeken tijdens de jaarlijkse Rijnlandse Molendag. Kijk voor informatie over de molens en molenaars op rijnlandsemolenstichting.nl.

Molens in Kaag en Braassem

In gemeente Kaag en Braassem zijn heel veel molens nog altijd in werking:

Rijpwetering: Adermolen, Blauwe Molen, Buurtermolen, Lijkermolen I en II, Moppemolen en Waterloosmolen

Hoogmade: Doesmolen, Grosmolen, Hoogmadese molen, Kalkmolen en Vlietmolen

Kagerplassen: Faljerilmolen

Kaageiland: Kagermolen

Oude Wetering: Googermolen

Oud Ade: Rode Molen en Vrouw Vennemolen

Roelofarendsveen: Veendermolen

advertentie advertentie