Militairen brengen laatste groet aan doodgeschoten Simmie Poetsema (26) uit Leimuiden

Foto: Omroep West

LEIMUIDEN - De in de Verenigde Staten doodgeschoten militair Simmie Poetsema is woensdagmiddag 7 september herdacht in Alphen aan den Rijn. Een rouwstoet voor de commando uit Leimuiden trok onder applaus door het centrum van Alphen, waarbij honderden belangstellenden en tientallen militairen een laatste groet brachten. In de Adventskerk vond aansluitend een besloten dienst plaats. Dat meldt Omroep West, mediapartner van Studio Kaag en Braassem.

Simmie Poetsema werd op 27 augustus in de Amerikaanse stad Indianapolis neergeschoten bij zijn hotel. De militair overleed twee dagen later in het ziekenhuis, in bijzijn van zijn familie en collega's. Twee andere militairen raakten gewond bij de schietpartij.

De commando's waren in de staat Indiana voor een training in het nabijgelegen Butlerville, waar het Muscatatuck Urban Training Center van het Amerikaanse ministerie van Defensie staat. Daar trainen militairen gevechten in steden en dorpen.

Schietpartij

De schietpartij gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.00 uur, in de vrije tijd van de militairen. Vlak daarvoor zou er een vechtpartij zijn geweest in een bar.

Inmiddels is de 22-jarige Shamar Duncan door de Amerikaanse politie gearresteerd. Hij wordt verdacht van moord. De man zou deel hebben uitgemaakt van een groepje dat die avond uit was op ruzie, blijkt uit rechtbankdocumenten die zijn ingezien door de lokale krant The Indianapolis Star.

Bekijk de video van de rouwstoet die door Alphen aan den Rijn rijdt via deze link.

Lees ook: Doodgeschoten militair Indianapolis komt uit Leimuiden

advertentie advertentie