MeerWonen realiseert 60 nieuwe appartementen in Roelofarendsveen

Foto: Faro Architecten
Foto: Faro Architecten

ROELOFARENDSVEEN - Woningcorporatie MeerWonen laat nieuwe appartementencomplexen bouwen in het project Westend in Roelofarendsveen. In totaal komen er 60 appartementen.

Begin december is het heiwerk voor de eerste 48 sociale huurwoningen gestart, in het eerste kwartaal van volgend jaar volgt de bouw van nog eens 16 appartementen. De woningen worden met voorrang aan inwoners van de gemeente Kaag en Braassem toegewezen. 'In eerste instantie gaat het hierbij om bewoners die een sociale huurwoning in deze gemeente achterlaten. Op die manier blijven we de doorstroming in de gemeente versterken', meldt de woningcorporatie.

In het grootste appartementencomplex worden 4 appartementen gebruikt als mantelzorgwoning. 'Twee woningen worden aan elkaar gekoppeld, waarbij mantelzorger en mantelzorgnemer dicht bij elkaar in een complex kunnen wonen', legt de woningcorporatie uit. MeerWonen is op zoek naar geïnteresseerden voor deze woningen.

Oplevering in 2022

Alle nieuwe appartementen, op het Midden Eiland van de nieuwe woonwijk, worden zogeheten nul-op-de-meterwoningen. De woningen hebben geen gasaansluiting en wekken evenveel energie op als bij gemiddeld gebruik en omstandigheden nodig is. De appartementen worden in het voorjaar van 2022 opgeleverd.

Lees ook: MeerWonen realiseert 40 nieuwe eengezinswoningen in Roelofarendsveen

advertentie advertentie