GGD: testcapaciteit wordt komende twee weken verdubbeld

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De komende twee weken wordt de testcapaciteit in de regio Hollands Midden verdubbeld naar 2400 testen per dag. Daarmee kunnen meer mensen worden getest op het coronavirus.

'De tekorten aan testmaterialen in de laboratoria nemen af. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft toestemming gegeven ook de testcapaciteit weer verder uit te breiden', meldt GGD Hollands Midden. Om de capaciteit uit te breiden wordt er nieuw personeel opgeleid en worden er nieuwe teststraten en -lanen ingericht. 'Zo worden er deze week 36 nieuwe personeelsleden ingewerkt die testen af gaan nemen in de teststraten.'

Deze week wordt het aantal van 100.000 afgenomen coronatesten bij teststraten in Hollands Midden bereikt. 'Hoewel de aanleiding verre van positief is, is de GGD blij dat zoveel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep zich bij klachten te laten testen.'

Grootste toename bij 55+

Volgens de GGD is de toename van coronabesmetingen het grootst onder mensen die ouder zijn dan 55 jaar. 'De groep die het meeste risico loopt op een ernstiger ziekteverloop.' Vorige week zijn er in de regio 10.253 coronatests afgenomen, in totaal zijn 1349 personen uit Hollands Midden positief getest op het coronavirus.

In de gemeente Kaag en Braassem werden afgelopen week 35 nieuwe meldingen van positieve coronabesmettingen gemeld. Eén persoon, die positief testte, is opgenomen in een ziekenhuis.

Lees ook: Snelle toestroom coronapatiënten in ziekenhuizen: deel reguliere opnames uitgesteld

advertentie advertentie