GGD: meeste besmettingen vinden thuis plaats, let op tijdens feestdagen

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - GGD Hollands Midden meldt dat de meeste coronabesmettingen in de privésfeer plaatsvinden. De regio telt op dit moment zo'n 219 clusters, van drie of meer besmettingen verbonden aan een locatie en tijd. Zo'n 20 procent daarvan is te wijden aan clusters binnen bedrijven, scholen en instellingen. De overige 80 procent komt door besmettingen in de privésfeer.

Gezien het grote aantal besmettingen in de regio, meldt de GGD sinds een tijdje niet meer waar clusters zijn. 'Dit omdat een cluster niet zoveel zegt op deze aantallen', meldt GGD Hollands Midden. 'Omdat het aantal besmettingen in de regio maar licht daalt, is het belangrijk inzicht te geven waar de meeste besmettingen plaatsvinden.' De gezondheidsdienst benadrukt nogmaals dat het belangrijk is dat men zich aan de maatregelen houdt als bezoek wordt ontvangen of mensen zelf op bezoek gaan.

Ook in een thuissituatie is het nodig om anderhalve meter afstand te houden en vaak de handen te wassen. 'Gezien de aankomende feestdagen drukt de GGD iedereen op het hart goed op te letten. Heb je klachten? Ontvang dan geen bezoek en ga ook niet op bezoek.'

Lichte daling

Vorige week testten 1961 personen uit Hollands Midden positief op corona. Een lichte daling ten opzichte van een week eerder, toen er 1990 positieve testresultaten werden gemeld. In Kaag en Braassem steeg het aantal nieuwe coronabesmettingen: 54 vorige week ten opzichte van 42 een week eerder.

Lees ook: Meer nieuwe coronabesmettingen gemeld in Kaag en Braassem

advertentie advertentie