Wethouder Van Duin koopt eerste lot: grote loterij voor Sportpad officieel van start

ROELOFARENDSVEEN - Wethouder Gerben van Duin gaf dinsdag 9 april het startsein voor de lotenverkoop van EMM '21, Tennisvereniging Alkemade en Hockeyclub Alkemade. Het is de eerste gezamenlijke actie van de voetbal-, tennis- en hockeyvereniging om in de komende drie jaar in totaal minimaal 300.000 euro op te halen. 

Dat geld is nodig om de droom van de verenigingen uit te laten komen: een prachtig sportpark aan het Sportpad met clubgebouw waar generaties samen komen om te bewegen en elkaar te ontmoeten. 

Evenementen

Op 18 maart gaf de gemeenteraad groen licht voor het vernieuwde Sportpad, waar de drie verenigingen dus gevestigd gaan worden. Om dat voor elkaar te krijgen is de financiële steun van de gemeente niet genoeg: de verenigingen moeten zelf ook een flink bedrag investeren.

De drie clubs organiseren tal van evenementen om dat geld op te kunnen halen. Te beginnen dus met de loterij. 'Loten kosten 10 euro per stuk', schrijven de drie clubs in een persbericht. 'De prijzen liegen er niet om: zo is de hoofdprijs een splinternieuwe auto (KIA) ter waarde van 16.465 euro, gesponsord door Autobedrijf Mooren, Vakgarage Straathof, Auto Verdel en Hilterman Autolease.'

Langs de deuren

'Andere prijzen zijn bijvoorbeeld een elektrische dames- of herenfiets ter waarde van 2399 euro gesponsord door De Fietsshop en een iPad ter waarde van 499 euro, gesponsord door Verdel ICT. Daarnaast zijn er nog vele andere prijzen te winnen.'

Leden van de drie verenigingen gaan langs de deuren om loten te verkopen. De loten zullen binnenkort ook via de websites van de drie verenigingen te koop zijn.

Lees ook: Hockeyclub Alkemade uit Rijpwetering opgelucht door aanstaande verhuizing: ‘Hopen op toename ledenaantal’

advertentie advertentie