Derde OVKB-Open Bedrijvendag wederom een succes: ‘Wat een werk is ervan gemaakt’

KAAG EN BRAASSEM - Vrijdag 12 april ging ’s ochtends om 9.00 uur de derde OVKB Open Bedrijvendag Kaag en Braassem van start. Een halfuurtje eerder trapten voorzitter Martijn Koek en wethouder Nick van Egmond de dag digitaal af, waarna ruim 515 kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen en 75 leerlingen van Visser ’t Hooft Lyceum en KTS Voorhout en Praktijkschool Groene Hart op de fiets stapten. Op weg naar vier van de 27 deelnemende bedrijven, die op hun schema stonden.

‘Leuk werk is belangrijk. Ook ik heb veel dingen geprobeerd, voordat ik wist wat ik écht wilde gaan doen. Wat had ik graag vroeger een Open Bedrijvendag gehad’, aldus wethouder Van Egmond. Het was prima weer om te fietsen. Dat was fijn, want sommige leerlingen fietsten vanuit Woubrugge richting Oude Wetering en andere weer van Roelofarendsveen naar Oud Ade.

In totaal deden er 27 bedrijven mee, die deze dag in steeds een halfuur tijd de kans zagen om kinderen iets te vertellen over de interessante beroepen die er allemaal zijn. Het was een unieke uitwisseling tussen scholen en de praktijk, die georganiseerd werd door OVKB, de ondernemersvereniging van Kaag en Braassem.

Complimenten

De organisatie kreeg tijdens de dag al vele complimenten binnen. ‘Goed georganiseerd’, ‘hartstikke leuk’, gevarieerd aanbod’, ‘onze complimenten’, ’We doen een volgende keer graag weer mee.’ Zomaar wat reacties van bedrijven, ouders en leraren van de deelnemende scholen.

OVKB wil zelf ook een compliment maken naar de bedrijven. ‘Wat een werk hebben velen ervan gemaakt. Van een quiz tot rondleiding, van petje-op-petje-af tot zelf achter de machineknoppen zitten. Spelletjes, interessante sprekers en video’s: alle focus lag op de kinderen, die er veel van hebben opgestoken’, aldus OVKB-voorzitter Martijn Koek. ‘We willen het bedrijfsleven in de regio en de ondernemersmentaliteit ook voor de toekomst blijven stimuleren. Met de Open Bedrijvendag hebben we de jeugd op een mooie manier laten zien hoe verschillend het aanbod aan banen in de eigen regio is. Het zou mooi zijn als zij hierdoor eerder denken aan een leuke en uitdagende baan dichtbij.’ 

Lees ook: Derde Open Bedrijvendag voor scholieren in Kaag en Braassem.

advertentie advertentie