Cora de Rijk (65) uit Leimuiden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

LEIMUIDEN - Cora de Rijk is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De 65-jarige Leimuidense kreeg de onderscheiding onder andere vanwege haar loopbaan bij de politie.

Loco-burgemeester Petra van der Wereld verraste De Rijk zaterdagavond met het heugelijke nieuws. 'Een engel in uniform werd zij ook wel genoemd. Ze speelde een belangrijke rol bij de nationale politie, met de focus op veiligheid in onze hoofdstad', meldt de gemeente Kaag en Braassem. 'Uitdagende projecten in de stad die met haar aanpak tot mooi resultaat hebben geleid. En ervoor gezorgd hebben dat het vertrouwen in de politie toenam.'

Naast haar werk in uniform was ze ook persoonlijk betrokken bij het coachen van jonge collega’s. Ze zorgde voor collega’s die begonnen maar ook voor collega’s die het moeilijk hadden door ziekte. Ook voor vrienden en familie staat ze altijd klaar, onder andere als oppas voor buurtkinderen maar ook als mantelzorger.

Op dit moment is De Rijk ook voorzitter van de vereniging van eigenaren van Leimuiderhof. 'Ook die rol past haar enorm, omdat zij weet wat er speelt bij bewoners en hier altijd de juiste aandacht aan weet te besteden', aldus de gemeente.

advertentie advertentie