Adamas Inloophuis zoekt vrijwilliger voor nazit ‘zwemmen met kanker’ in Tweesprong

Foto: Adamas inloophuis

ROELOFARENDSVEEN – In zwembad De Tweesprong zwemmen elke dinsdag mensen die geconfronteerd zijn met kanker. Het Adamas Inloophuis, die deze activiteit verzorgt, zoekt een vrijwilliger die na het zwemmen, van 13.45 tot 14.30 uur, een kopje koffie drinkt met de zwemmers.

Voor mannen of vrouwen die kanker hebben of hebben gehad, is zwemmen of kleine bewegingen in het water, onder begeleiding van een fysiotherapeut, een fijne manier om weer conditie op te bouwen, meer zelfvertrouwen te vinden en te ontspannen. In een beschermde omgeving kunnen zij in De Tweesprong deelnemen aan oefeningen en/of begeleid zwemmen om weer op krachten te komen of te blijven. Na deze inspanning is er ruimte om te praten met lotgenoten, onder begeleiding van een vrijwilliger van Adamas Inloophuis.

De zwemactiviteit is van 13.00 tot 13.45 uur. De begeleiding tijdens het zwemmen is in handen van fysiotherapeuten Margje Smit en Sharon Lubbers én zwemonderwijzer Ingrid Gerven. Elke week maken zeven gasten gebruik van het zwemuurtje. Na het zwemmen tijdens de nazit, schuift altijd een vrijwilliger van het Adamas Inloophuis aan.

Vrijwilliger gezocht

Vorig jaar hield het inloophuis een bijeenkomst om vrijwilligers te werven. ‘Helaas heeft niemand zich aangemeld’, laat Aletta van Vliet van het Adamas Inloophuis weten. ‘Het zou heel fijn zijn als we één vaste vrijwilliger voor dit zwemuur hebben en mocht deze een keer niet kunnen, dan hebben we een invaller.’

Tot er een vrijwilliger gevonden is, is Van Vliet vaak bij de groep aanwezig. ‘Ik schuif meestal al aan in het zwembad aan de zijlijn op de bank, maar dat is zeker niet nodig voor de vrijwilliger. De gasten zwemmen 45 minuten en na afloop drinken ze aan de grote tafel een kopje koffie of thee. Deze kosten zijn voor Adamas.’

De nazit duurt een kleine drie kwartier: ‘Van alles komt er tijdens het koffie drinken voorbij, maar vooral, hoe gaat men in het proces van kanker. De vrijwilliger kan deelnemen aan een aanbod van training.’

Geïnteresseerden die meer informatie willen of zich willen aanmelden, kunnen mailen naar mail@adamas-centrum.nl of bellen naar 0252-680233.

Meezwemmen?

Mensen die willen meezwemmen tijdens het speciale zwemuur in De Tweesprong kunnen zich aanmelden via het zwembad. Kosten zijn 10,10 euro per keer. Bij aanschaf van een strippenkaart zijn de kosten 8,28 euro. Zwemmers van 65 jaar en ouder betalen met de strippenkaart 7,35 per zwemuur.

advertentie advertentie