Aantal vastgestelde coronabesmettingen in gemeente toegenomen tot 25

Gepubliceerd op 23 April 2020 om 14.22 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Het aantal inwoners van de gemeente Kaag en Braassem waarbij het coronavirus officieel is vastgesteld, is toegenomen tot 25. Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM donderdagmiddag publiceert.

Het aantal inwoners dat is opgenomen (geweest) in een ziekenhuis is niet toegenomen, dat aantal is nog steeds 6. Daarnaast heeft het RIVM twee meldingen binnengekregen van mensen die zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Ook dat aantal is in de afgelopen dagen niet toegenomen.

In het afgelopen etmaal heeft het RIVM 137 nieuwe meldingen van ziekenhuisopnames ontvangen. In totaal zijn er 10.158 mensen in Nederland opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Het aantal overleden coronapatiënten nam met 123 toe tot 4.177. In totaal zijn 35.729 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus, dat is een toename van 887 ten opzichte van woensdag.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat door het RIVM genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt.

Dalende lijn

Verder meldt het RIVM dat de cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen, om de verspreiding van het virus tegen te gaan, werken. 'Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten', meldt het RIVM.


advertentie advertentie