Aanpassingen aan N207 moeten doorstroming op korte termijn verbeteren

Gepubliceerd op 09 juli 2020 om 11.51 uur

LEIMUIDEN - Met een aantal aanpassingen op en rond het kruispunt in de N207 bij Leimuiden moet de doorstroming van het verkeer verbeterd worden. Het college van burgemeester en wethouders in Kaag en Braassem is akkoord gegaan met de plannen. Naar verwachting starten de werkzaamheden in het laatste kwartaal van dit jaar.

Op lange termijn gaat het gebied compleet op de schop. Deze zogenoemde Viaduct Plusvariant hangt samen met de ontwikkeling van Drechthoek II in Leimuiden. De realisatie hiervan vindt niet op korte termijn plaats. Om de doorstroming van het verkeer op de N207 toch te verbeteren, heeft de provincie Zuid-Holland eerder onderzoek gedaan naar mogelijke aanpassingen in het gebied.

Zo wordt er een extra opstelstrook op de N207 gemaakt voor verkeer dat vanuit het zuiden richting de Leimuiderbrug wil rijden. De verkeerslichten worden vervangen door een intelligente verkeersregelinstallatie (iVRI). Zo'n installatie kan aankomend verkeer herkennen en regelingen afstemmen op verkeersstromen en -intensiteit.

De oversteek over de N207 voor fietsers en voetgangers wordt verplaatst naar de zuidzijde van het kruispunt, samen met de bushalte voor de bus richting Schiphol. Die komt ongeveer tegenover de halte voor de richting van Alphen aan den Rijn te staan. Ook in de Dr. Stapenséastraat worden enkele aanpassingen doorgevoerd. Zo wordt de weg verbreed om een extra strook voor links afslaand verkeer te maken. 

advertentie advertentie