Tijdelijk fietspad naast N207 door werk aan Willem van der Veldenweg

LEIMUIDEN - Het is al enige tijd moeilijk om in en uit Leimuiden te komen door verschillende wegwerkzaamheden. Onder meer bij de Willem van der Veldenweg tussen Leimuiden en Rijnsaterwoude wordt gewerkt. Deze weg wordt in de komende periode afgesloten door middel van een slagboomsysteem.

Af vanaf juni 2021 wordt er gewerkt aan de Willem van der Veldenweg. Zo worden de kades vernieuwd, het stroomnet verbeterd en voerde drinkwaterbedrijf Oasen werkzaamheden uit aan het waterleidingnet op de kruising van de Heiligegeestlaan met de Willem van der Veldenweg. Begin 2022 zouden deze werkzaamheden af zijn.

In november 2021 ging Versluys Bodegraven aan de slag om het oude asfalt te verwijderen. Inmiddels ligt de weg zodanig open dat het doorgaand verkeer er binnenkort niet meer doorheen kan. Bouwbedrijf Dura Vermeer laat nu weten dat deze afsluiting pas vanaf 10 februari van kracht zal zijn. Iets later, want het werk heeft door omstandigheden enige vertraging opgelopen.

Een groot deel van de Leimuidense scholieren gaat in Alphen aan den Rijn naar school en maakt dus dagelijks gebruik van de Willem van der Veldenweg. Voor fietsers is er om die reden een speciaal fietspad aangelegd naast de N207 die via de Vriezekoop Zuid te bereiken is. Het tijdelijke fietspad loopt tot aan de rotonde bij de Vriezenweg. Vanaf daar kunnen de scholieren hun weg vervolgen op het reeds aangelegde fietspad langs de N207.

advertentie advertentie