Gepubliceerd op 23 Juli 2019 om 9.59 uur

Komende dagen ‘code oranje’ vanwege aanhoudende extreme hitte

KAAG EN BRAASSEM - Het KNMI heeft 'code oranje' afgegeven voor de komende dagen vanwege aanhoudende extreme hitte. Met uitzondering van het Waddengebied is in heel Nederland de waarschuwing voor 'extreem weer' van toepassing. Vanwege de aanhoudende hitte is het Nationaal Hitteplan van het RIVM van kracht.

Dinsdag liggen de maximumtemperaturen in een groot deel van het land tussen de 30 en 34 graden. Woensdag kan het 32 à 38 graden worden en donderdag tussen de 33 en 39 graden. 's Nachts koelt het maar langzaam af en de minimumtemperaturen liggen rond de 20 graden. Ook vrijdag volgt nog een tropische dag.

Maatregelen

Provincie Zuid-Holland houdt bruggen nat. De verkoeling moet ervoor zorgen dat de stalen constructies niet te veel uitzetten en gaan klemmen. ProRail heeft aangekondigd extra voorzieningen te treffen om treinuitval te beperken. Vanwege de extreme hitte kan het voorkomen dat het spoor verbuigen.

De brandweer in Woubrugge gaat voor verkoeling zorgen. Dinsdag om 19.45 uur worden de kranen op de Comriekade opengezet ter hoogte van de kerk en kan iedereen een verkoelende douche krijgen.

Lees ook: Brandweerlieden laten inwoners Woubrugge dinsdagavond afkoelen

advertentie
 
advertentie