Zo heeft Kaag en Braassem gestemd: PVV ook in onze gemeente de grootste

Stembureau Foto: Studio Alphen

KAAG EN BRAASSEM - De PVV is de grote winnaar geworden van de Tweede Kamerverkiezingen. Ook in de gemeente Kaag en Braassem is de partij van Geert Wilders de grootste geworden. Hij kreeg ruim een kwart van de stemmen.

De opkomst in Kaag en Braassem is 85,2 procent. Van de mensen die hebben gestemd, heeft 26,4 procent op de PVV gestemd. Dat is iets meer dan de VVD, met 21,9 procent. Duidelijk is dat deze twee partijen op dit moment de grootste zijn in de gemeente Kaag en Braassem. Nummer drie NSC van Pieter Omtzigt moet het doen met twaalf procent van de stemmen. GroenLinks/PvdA kon rekenen op 9,7 procent van de stemmen.

Andere partijen in de top tien van Kaag en Braassem zijn BBB (6,9 procent), D66 (6,4 procent), CDA (4,7 procent), Forum voor Democratie (2,2 procent), SP (2,1 procent) en Partij voor de Dieren (1,7 procent).

Landelijk gezien is de PVV dus de grootste geworden. Volgens de huidige prognose krijgt de partij van Geert Wilders 37 zetels in de Tweede Kamer. Dat zijn er twaalf meer dan de nummer twee, GroenLinks/PvdA. De VVD moet het doen met 24 zetels en nieuwkomer NSC heeft 20 zetels. 

advertentie advertentie