Voormalig D66-lijstduwer Don Klerkx overleden

Foto: Facebook D66 Kaag en Braassem

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM – Voormalig D66 Kaag en Braassem-lijstduwer Don Klerkx is overleden. ‘Wij hebben warme herinneringen aan zijn aanwezigheid en betrokkenheid in Alkemade en later in Kaag en Braassem. We gaan de markante verschijning van Don missen. De deur van de fractiekamer zal in zijn nagedachtenis altijd op een kier blijven staan’, schrijft D66 Kaag en Braassem op Facebook.

Klerkx was lid van het eerste uur en sinds 1967 aangesloten bij de partij. Lokaal stond hij bekend als DON. Vanaf de oprichting van de lokale partij in 2014 ondersteunde hij de partij. Bij alle verkiezingen was de rol van lijstduwer en de ereplaats onderaan de kieslijst voor hem.

In de gemeente Kaag en Braassem heeft Klerkx verschillende politieke functies bekleed. Hij was actief betrokken bij Progressief Alkemade en daarna werkzaam als secretaris van de WMO adviesraad en Adviesraad Sociaal Domein. Klerkx heeft zich altijd ingezet voor de mensen die het iets minder hebben in de samenleving. Op de achtergrond was hij al jaren het geweten van de politieke fractie die hij voorzag van gevraagd en ongevraagd advies.

De laatste jaren was Klerkx door gezondheidsredenen minder fysiek zichtbaar. Hij maakte niet meer zijn kenmerkende wandeling door Roelofarendsveen van huis naar de supermarkt en terug. Ook politiek liet hij zich wat minder zien.

advertentie advertentie