Vijf nieuwe drinkwatertappunten in Kaag en Braassem

Foto: Pixabay

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Er komen vijf nieuwe openbare drinkwatertappunten in de gemeente Kaag en Braassem. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de plaatsing van de tappunten in samenwerking met drinkwaterbedrijf Oasen.

De nieuwe drinkwatertappunten komen in Roelofarendsveen (kruising Zuidhoek-Wijde Aa), Hoogmade (Noordeinde bij de picknickplaats), Rijnsaterwoude (Schoolhuis), Oud Ade (hoek Leidseweg en Kolk) en Woubrugge (bij de Dorpskerk). Tijdens bijeenkomsten waar inwoners konden meedenken over recreatie in de gemeente werd duidelijk dat er behoefte is aan meer openbare plekken om drinkwater te tappen. Bij de keuze voor de locaties is door de gemeente rekening gehouden met de afstand tot bestaande drinkwaterleidingen, de ligging ten opzichte van recreatieve routes en de verdeling over de gemeente. Een aantal locaties die op het eerste gezicht het meest geschikt leken, zijn daardoor afgevallen.

Recreatiegemeente

'Een groenblauwe gemeente als Kaag en Braassem zet aan tot bewegen', zegt wethouder recreatie Nick van Egmond in een reactie. 'De drinkwatertappunten zijn dan ideaal voor een gezonde dorstlesser onderweg. Met deze tappunten zetten we een nieuwe stap om ons te blijven ontwikkelen als recreatiegemeente voor mensen binnen én buiten de gemeente.'

Iedereen kan bij de tappunten bidons en andere flessen met vers kraanwater vullen. De gemeente en Oasen willen daarmee het hergebruik van flessen aanmoedigen en plastic afval terugdringen. De drinkwatertappunten dragen zo bij aan een gezonde en recreatief aantrekkelijke leefomgeving. Op dit moment is het enige drinkwatertappunt in de gemeente te vinden ten noordwesten van de brug in Bilderdam. Naar verwachting kunnen de tappunten vanaf half april gebruikt worden. Oasen sluit de tappunten in de winter af vanwege kans op bevriezing.

advertentie advertentie