Vijf bewonersavonden over Lokale Energie Strategie

Foto: Dennis Knetsch

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De gemeente organiseert de komende periode vijf bewonersavonden om in gesprek te gaan over de Lokale Energie Strategie (LES). De gemeente wil met inwoners praten over anders omgaan met energie en hoe Kaag en Braassem dat gaat aanpakken. Donderdag 5 oktober staat in Hoogmade de eerste avond op de planning.

In de Lokale Energie Strategie staat hoe de gemeente Kaag en Braassem minder energie wil verbruiken en hoe ze over wil stappen op energie uit duurzame bronnen, zoals zon en wind. Dit is ook opgenomen in de landelijke klimaatwet.

De belangrijkste stap is het stoppen met het verbruik van schadelijke fossiele brandstoffen als kolen en gas, schrijft de gemeente Kaag en Braassem in een persbericht. De geplande bewonersavonden zijn een vervolg op de startbijeenkomst in Roelofarendsveen die in juli is georganiseerd over dit onderwerp.

Dertig inwoners

Tijdens de bewonersavonden gaan inwoners, deskundigen en de gemeente op een interactieve manier met elkaar in gesprek. Per avond is er ruimte voor maximaal dertig inwoners. Om te zorgen dat zoveel mogelijk bewoners mee kunnen praten, organiseert de gemeente vijf avonden in oktober en november. Aanmelden voor de avonden kan via www.energievoorkaagenbraassem.nl.

Dit is de planning: 

5 oktober vanaf 19:30 uur in Hoogmade
19 oktober vanaf 19:30 uur in Rijpwetering
2 november vanaf 19:30 uur in Oude Wetering
16 november vanaf 20:00 uur in Rijnsaterwoude
30 november vanaf 19:30 uur in Woubrugge

Voor vragen aan de gemeente Kaag en Braassem kun je contact opnemen met de afdeling Duurzaamheid via duurzaam@kaagenbraassem.nl.

advertentie advertentie