Toename van fietsendiefstallen in gemeente Kaag en Braassem

Foto: Studio Alphen

KAAG EN BRAASSEM – Het aantal fietsendiefstallen in de gemeente Kaag en Braassem is in het afgelopen jaar toegenomen ten opzichte van 2022. Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van het CBS en de politie.

In 2023 werden er 30 fietsen gestolen in onze gemeente, terwijl dit aantal een jaar eerder in 2022 nog lager lag met 20 fietsendiefstallen. Dat is een toename van ongeveer 50 procent.

Ook toename in provincie Zuid-Holland

In de gehele provincie Zuid-Holland nam het aantal fietsendiefstallen ook toe in het afgelopen jaar ten opzichte van een jaar eerder. In 2022 werden namelijk 16.655 fietsen gestolen en vorig jaar heeft er 18.745 keer een fietsendiefstal plaatsgevonden in Zuid-Holland. Oftewel, een toename van 12,5 procent.

Het aantal fietsdiefstallen ligt waarschijnlijk nog hoger dan de huidige cijfers volgens Michel Ypma, expert woonverzekeringen bij Independer. ‘Dat komt doordat niet iedereen aangifte doet. Bij elektrische fietsen is het wel verplicht om bij de politie de diefstal te melden als je aanspraak wilt maken op een vergoeding van de verzekering. Het aantal elektrische fietsen is toegenomen en dit kan ook een deel van de stijging van de aangiftes verklaren.’

Lees ook: Hoeveel boetes voor met telefoon op fiets zijn er uitgedeeld vorig jaar?

advertentie advertentie