Themamarkt over de nieuwste ontwikkelingen in Rijpwetering en Oud Ade

Themamarkt 2022 Foto: Gemeente Kaag en Braassem

RIJPWETERING/OUD ADE - In Rijpwetering en Oud Ade wordt hard aan de weg getimmerd. Zo hard zelfs dat de gemeente een Themamarkt organiseert om bewoners en belangstellenden op de hoogte te brengen van alle ontwikkelingen in de twee kernen. 

De themamarkt is op donderdag 13 juni van 18.30 tot 20.00 uur in de kantine van s.v. ROAC, op de Oud Adeselaan 38 in Rijpwetering. Op de markt zijn onder andere medewerkers van de buitendienst aanwezig om te vertellen over de ontwikkelingen in de openbare ruimtes en is er aandacht voor de herinrichting van de Oud Adeselaan.

De maximumsnelheid van de Oud Adeselaan binnen de bebouwde kom gaat verlaagd worden van 50 kilometer per uur naar 30 kilometer per uur.  Bij deze aanpassing hoort ook een andere weginrichting, waar vooral de verkeersveiligheid van de fietser wordt verbeterd. De gemeente nodigt iedereen uit op de themamarkt om mee te denken over hoe deze herinrichting vorm moet gaan krijgen.

Hertogspark

Met de verhuizing van Hockeyclub Alkemade naar Roelofarendsveen ontstaat er ruimte op het Hertogspark. Basisschool de Kinderburg wil renoveren, ROAC wil verder verduurzamen en er is de wens om woningbouw te realiseren aan de randen van de bebouwde omgeving. Deze samenloop van omstandigheden vraagt om een nieuwe toekomstvisie in het Hertogspark. Stedenbouwkundig bureau IMOSS is met projectmedewerkers aanwezig om te vertellen over deze toekomstvisie.

Woningbouw ‘de Straathof’

Binnen Rijpwetering is de behoefte aan woningdoorstroom groot. Daarom wordt er hard gewerkt aan het plan ‘Straathof’. Dit project bestaat uit 30 woningen waarvan 21 koopwoningen en 9 huurwoningen. Rondom de woningen is veel aandacht voor het creëren van een gezonde leefomgeving met groen en water.

Kerkgebouwen

De trend van sluitende kerken heeft inmiddels ook Oud Ade en Rijpwetering bereikt. De kerkgenootschappen van beide kerken zijn al langer aan het kijken naar een manier om het gebouw, en daarmee het dorpsaangezicht, met een nieuwe functie te kunnen behouden. Zowel het kerkgebouw in Rijpwetering als het kerkgebouw in Oud Ade is een Rijksmonument. Hierdoor is slopen geen optie en is herbestemming best een uitdaging. Het kerkgenootschap nodigt mensen op de themamarkt uit om mee te denken over haalbare vervolgfuncties.

Verder zal de Adviesraad van het Sociaal Domein en Tom in de Buurt aanwezig zijn om kennis te maken en te vertellen over diverse activiteiten die zij organiseren en komt Liander vertellen over de verbouwing van het stroomnet in Rijpwetering. Tot slot is ook de gemeente aanwezig om te vertellen over het isoleren van woningen en bedrijfspanden, de gratis energiescans voor ondernemers en om te adviseren over het verduurzamen van uw woning.

Lees ook: Themamarkt vol met informatie over ontwikkeling van Leimuiden, Rijnsaterwoude en Bilderdam

advertentie advertentie