Tekort van vijf miljoen euro dreigt voor herinrichting Sportpad Roelofarendsveen

ROELOFARENDSVEEN - Een flink tekort dreigt voor de voorgenomen herinrichting van het Sportpad in Roelofarendsveen. Initiatiefnemers EMM ’21, Hockeyclub Alkemade en Tennisvereniging Alkemade bezuinigen 2,8 miljoen euro op hun plannen, waardoor er een tekort overblijft van 4,8 miljoen euro.

De gemeente is voorlopig niet van plan om financieel bij te gaan springen om het gat van 4,8 miljoen euro te dichten. Het wordt daarmee nu dus vooral een probleem van de sportclubs en andere betrokkenen. Wethouder Gerben van Duin gaf vorige week in de gemeenteraad aan dat de kans bestaat dat het plan hierdoor vertraging oploopt en eventueel ook flink gewijzigd gaat worden. De clubs zijn de afgelopen periode al flink bezig geweest met wijzigingen in het plan. Zo worden clubgebouwen versoberd, gaat er geld worden ingezameld en gaan bepaalde dingen zelf uitgevoerd worden. Toch blijft er een tekort van 4,8 miljoen euro.

Goedkopere oplossingen

De reden van het tekort is het hoger uitvallen van de kosten. De gemeente stelde bijna acht miljoen beschikbaar voor de nieuwe sportvelden, maar inmiddels blijken de kosten van dat plan veel hoger uit te vallen. Dit komt mede door de bodem, waar meer mee moet gebeuren om de nieuwe velden aan te kunnen leggen. De gemeenteraad besloot in een eerder stadium dat als zou blijken dat de kosten hoger uit zouden vallen dan begroot, er gekeken moest gaan worden naar goedkopere oplossingen. Dat lijkt nu de volgende stap te gaan worden.

Naast de aanpak van de sportvelden en clubgebouwen zou er op het vernieuwde Sportpad ook een nieuwe school, sporthal en zwembad moeten komen. De sportverenigingen zouden het liefst komende zomer beginnen met de werkzaamheden. Komende maand zouden al bomen worden gekapt, maar dit gaat voorlopig niet gebeuren.

advertentie advertentie