Rick Sinnige nieuwe hoofdredacteur van Studio Kaag en Braassem en streekomroep

KAAG EN BRAASSEM - Rick Sinnige start deze week als nieuwe hoofdredacteur van Studio Kaag en Braassem. Hij neemt de redactionele leiding over van Anne-mer van Steennis. Naast de gloednieuwe website van Studio Nieuwkoop, gaat Sinnige zich ook over de inhoud van Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem ontfermen. 

Rick studeerde journalistiek in Zwolle en deed eerder ervaring op bij Hart van Nederland en als persvoorlichter bij FC Volendam. Het afgelopen half jaar was hij parttime werkzaam bij Studio Alphen. 'De opbouw naar een streekomroep is voor mij een hele mooie uitdaging om iets op te gaan bouwen. De mogelijkheid om echt volgende stappen te gaan zetten, is voor mij een belangrijke reden om hieraan te beginnen. Het maakt de uitdaging groot, maar tegelijkertijd ook mooi.' 

Het publieke bestel van de lokale omroepen zit in een transitiefase. Alle lokale omroepen gaan eruit en moeten fuseren tot streekomroepen. Het is de bedoeling dat Studio Nieuwkoop samenwerkt met Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn. Daarvoor zijn afgelopen jaar belangrijke stappen gezet. 

Scheiding tussen nieuws en commercie

Afgelopen jaar ontvingen de drie omroepen een substantiële subsidie voor het professionaliseren van de redactie, daarmee kon de organisatie groeien naar 6 FTE. 

'Bij professionalisering hoort ook een scheiding tussen de inhoudelijke en de zakelijke leiding', zegt aftredend hoofdredacteur Van Steennis. 'Met de groei van onze organisatie is ook de hoeveelheid werk op organisatorisch vlak toegenomen.' Zij gaat voorlopig de rol van stationmanager invullen. 

'In de afgelopen periode heb ik met Rick samen mogen werken. Ik heb het volste vertrouwen dat hij hier de juiste persoon op de juiste plek is.' 

Toekomst

Ook dit jaar hoopt de omroep weer mee te doen aan de subsidieregeling. 'Het is voor mij van belang om op de redactie een goede structuur op te zetten, zodat we alle drie de omroepen van een goede nieuwsvoorziening kunnen gaan voorzien', zegt de nieuwe hoofdredacteur.

'Dat zal een aardige uitdaging worden, met zoveel dorpskernen. We hebben een jonge en talentvolle redactie, waardoor ik zeker weet dat we mooie producties neer kunnen gaan zetten. Aan mij de uitdaging om de nieuwsvoorziening voor de drie omroepen goed op te bouwen en daar een goede balans en overzicht in te bewaren. Het wordt een sprong in het diepe voor mij, maar ik kijk er naar uit om die stappen te gaan zetten.'

Samenwerking met RTV Hollands Midden

Voorzitter van Studio Alphen Ben Schuttenbeld: 'Een fulltime hoofdredacteur is hard nodig om al het nieuws te coördineren in de twee gemeenten. En sinds kort verzorgen we in samenwerking met RTV Hollands Midden ook het dagelijkse nieuws voor Nieuwkoop.' 

'Onderdeel van de professionalisering is het scheiden van de redactionele belangen en de commerciële belangen. Anne-mer heeft een uitstekend resultaat neer gezet in het afgelopen jaar en mag het nu volledig terecht even wat rustiger aan gaan doen', aldus de trotse voorzitter.

advertentie advertentie