Onderzoek naar samenwonen jongeren in Kaag en Braasssem heeft al 3200 reacties

Foto: Studio Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM - Woningcorporatie MeerWonen doet onderzoek om te peilen of jongeren in de gemeente Kaag en Braassem geïnteresseerd zijn in het delen van een huis. Door middel van een enquête, die inmiddels al 3200 reacties heeft, kijken zij wat de behoeften van jongeren tussen de 18 en 27 jaar zijn.

In het Friends-concept deelt de inwonende een woning met maximaal drie andere jongeren. De woningcorporatie doet dit om meer jongeren aan een woning te helpen.

MeerWonen is niet de eerste die met een soortgelijk concept komt. ‘Andere woningcorporaties hebben al soortgelijke ideeën uitgevoerd met verschillende resultaten. Met de uitslag van het onderzoek gaan we kijken of en hoe het ook hier te realiseren valt’, zegt Yvonne Aardenburg van Woningcorporatie MeerWonen.

De woningen gaan uit de vrije sector komen. Er gaan geen nieuwe woningen gebouwd worden voor het Friends-concept. Ook is er geen maximale leeftijd wanneer iemand het huis uit moet. ‘Als jij daar tot je 90ste wil wonen, kan dat ook', vertelt Aardenburg.

Breder dan Kaag en Braassem

De enquête is per mail verspreid onder ingeschreven woningzoekende jongeren in regio Holland Rijnland, waar Kaag en Braassem ook onder valt. ‘We willen iets breder inzetten dan alleen de gemeente Kaag en Braassem, zodat we een beter beeld krijgen van wat jongeren in de regio willen’, verklaart Aardenburg. De resultaten van de enquête worden daarom ook gedeeld met andere woningcorporaties in de regio.

De enquête kan tot 22 april worden ingevuld. Aardenburg: 'In de enquête zelf worden vragen over leeftijd, interesse naar het concept en de huidige woontoestand gesteld, maar ook over de behoeftes. Ook zijn er altijd een aantal open vragen, waar we nog nieuwe ideeën en mogelijkheden uit halen die door de mensen ingevuld zijn.'

Lees ook: Kaag en Braassem heeft te weinig sociale huurwoningen blijkt uit cijfers  

advertentie advertentie