Nieuwe sportmogelijkheden rondom IKC de Lei geopend

Foto: IKC De Lei

LEIMUIDEN - Wethouder Gerben van Duin en Nick van Egmond hebben donderdag 16 mei het nieuwe volleybalnet en de nieuwe basketbalpaal officieel geopend bij IKC De Lei. Dat deden zij door een partijtje volleybal te spelen met de fitkids van de basisschool en een aantal volleyballers van de Leimuidse Volleybalvereniging SET Um Up. 

De Family Factory Kaag en Braassem / Leimuiden is de initiator. 'Sinds de aanleg van het nieuwe park is er veel speelmogelijkheid voor de jongere kinderen. Met de komst van deze sportmogelijkheden kunnen de oudere kinderen ook volop spelen', aldus Annemarie van der Veen, de kartrekker van De Family Factor. 

Kristel van Goozen, directeur van IKC de Lei, is blij met de nieuwe basketbalpaal. 'De kinderen van groep 6, 7 en 8 hebben vorig jaar een brief geschreven aan de burgemeester met het verzoek een basketbalpaal te plaatsen. De kinderen vinden het heel leuk dat ze gehoord zijn. Wij zijn blij dat we hier met de school en kinderopvang volop gebruik van kunnen maken.'

Volleybalvereniging

Desiree volleybalt bij de lokale volleybalvereniging en geeft aan dat ze er met haar teamleden graag gebruik van maakt tijdens de zomerstop van de club én voor de voorbereidingen op het jaarlijkse Beachvolleybal toernooi.  

Het initiatief is gerealiseerd in samenwerking met de Gemeente Kaag en Braassem, De Driemaster Kaag en Braassem, het Sportfonds, Volleybalvereniging Setumup, Beachvolleybal Leimuiden en Samenwerkingsschool De Lei.

Lees ook: Groep 6 van IKC De Lei haalt met actie geld op voor nieuw buitenspeelgoed.

advertentie advertentie