Tijden onderhoudswerkzaamheden Leimuiderbrug aangepast

Foto: Google Street View

LEIMUIDEN – De Leimuiderbrug is tussen vrijdag 8 december en maandag 18 december 2023 afgesloten vanwege onderhoud door de provincie Noord-Holland. De brug is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De provincie adviseert doorgaand verkeer op de N207 tussen Alphen aan den Rijn en de A4 om te rijden via de N446 en de A4. Door de werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met extra reistijd.

Hydraulisch systeem vervangen

Er worden tijdens de onderhoudswerkzaamheden verschillende onderdelen vernieuwd. Bij een van de brugdelen wordt het hydraulisch systeem gedeeltelijk vervangen, daardoor moet dit brugdeel omhoog blijven staan. De N207 is daarom ter hoogte van de Leimuiderbrug voor het wegverkeer gestremd.

Het andere brugdeel kan echter nog wel worden gebruikt door het openbaar vervoer, nood- en hulpdiensten of het landbouwverkeer. Daarnaast kunnen ook bromfietsers en fietsers gebruik blijven maken van de brug. Ze kunnen via het bestaande fietspad over de Leimuiderbrug rijden.

Omreizen

De Leimuiderbrug is vanaf vrijdag 8 december 21.00 uur gestremd tot en met maandag 18 december 05.00 uur. Tijdens de sluiting kunnen auto’s, vrachtwagens en overig gemotoriseerd verkeer geen gebruikmaken van de brug. Dit verkeer wordt door de provincie Noord-Holland geadviseerd om te rijden via de A4/N446 bij Woubrugge.

De oostelijke Ringvaart ter hoogte van Leimuiden is tijdens de werkzaamheden ook gestremd voor alle schepen. De provincie adviseert het scheepvaartverkeer om tussen 8 en 18 december om te varen via de westelijke Ringvaart.

Sms-alert voor brug

Weggebruikers kunnen zich aanmelden voor een sms-alert. Daarmee kunnen ze op de hoogte blijven van eventuele toekomstige storingen of stremmingen van de Leimuiderbrug. Aanmelden van en informatie over deze nieuwe sms-berichtenservice is hier te vinden.

Voor vragen over de werkzaamheden aan de brug kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 - 0200 600 of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Vaarweggebruikers kunnen ook via deze website op de hoogte blijven van bedientijden, stremmingen of werkzaamheden bij bruggen en sluizen.

advertentie advertentie