Kerkveiling Hoogmade levert kleine 20.000 euro op

De kerk in Hoogmade Foto: John Wiersma

HOOGMADE - De kerkveiling in Hoogmade van zaterdagavond was een groot succes. Stichting De Groene Punt zamelde de afgelopen periode geld in voor de herbouw van de kerk, die in 2019 in vlammen opging. Met de veiling werd ongeveer 18.000 euro ingezameld.

Tijdens de veiling werden 125 kavels aangeboden, waar mensen op kunnen bieden. De kavels gingen alle kanten op. Bijvoorbeeld kerkelijke spullen, maar ook zelfgebakken taarten, boottochten en het maken van een rondvlucht boven het dorp. 

Met het ingezamelde geld, zo'n 18.000 euro, kunnen onder andere de glas-in-lood ramen worden afgemaakt en kan een nieuwe geluidsinstallatie worden aangeschaft. Dat vertelde Ellen Vlieger-Van Leijden, voorzitter van Stichting De Groene Punt, zaterdagmiddag in het programma KB Actueel.

Onderhoudswerkzaamheden

Voor veel bezoekers was het de eerste keer dat ze in de nieuwe kerk kwamen, die inmiddels zo goed als af is. De kerk brandde in 2019 af. Het vuur ontstond door een fout bij de onderhoudswerkzaamheden. De groene kerktorenpunt brak toen af. 

Lees ook: Bisschop zegent spetterend nieuwe kerkbellen: ‘Uitnodiging om naar de kerk te komen’.

Het interview met Ellen Vlieger-Van Leijden is hieronder te beluisteren. KB Actueel wordt elke zaterdag uitgezonden tussen 12:00 en 14:00 uur op Studio Kaag en Braassem.
advertentie advertentie