Gemeente en stichting versterken samenwerking met verdubbeling subsidie

Beleidsadviseur Eva Niens, en Judith Lemmers, voorzitter John Willemsen, Kitty Hoogenboom en Niko va Foto: Gemeente Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente Kaag en Braassem en Stichting Kaag en Braassem Promotie werkten vorig jaar samen met inwoners, vrijwilligersgroepen en ondernemers aan een recreatievisie. De stichting ontvangt nu jaarlijks een verdubbeling van de huidige subsidie om deze visie uit te voeren.

Beide partijen willen met het versterken van de samenwerking de identiteit van de regio behouden en bevorderen. De gemeente en de stichting zetten zich ook in voor het behouden en verbeteren van de natuur en willen Kaag en Braassem verder ontwikkelen als recreatiegemeente. Daarnaast wil men met de samenwerking een gezonde samenleving stimuleren.

De stichting gaat het bedrag gebruiken voor het promoten van Kaag en Braassem als recreatiegemeente in de regio. De subsidie wordt ook gebruikt voor het ondersteunen van de reguliere marketing- en promotieactiviteiten.

Impuls voor verder ontwikkelen recreatie

‘De gemeente streeft samen met de stichting ernaar om de aantrekkelijkheid van Kaag en Braassem als recreatiegemeente te versterken. Dit staat in een recreatievisie, die nu ook onderdeel is van de brede omgevingsvisie van de gemeente. Deze visie kan door de extra subsidie verder worden uitgevoerd’, vertelt wethouder recreatie Nick van Egmond.

‘We zijn erg blij met deze impuls om de gemeente verder te ontwikkelen als recreatiegemeente en zullen daar met de ons toegekende extra subsidie onze bijdrage aan leveren. Niet alleen door onze reguliere promotieactiviteiten, maar ook door ondersteuning van vrijwilligersgroepen en ondernemers om concrete projecten van de grond te krijgen. Samen maken we het mooier’, vertelt John Willemsen, voorzitter van de stichting.

Aftrap recreatieseizoen

De officiële opening van het recreatieseizoen vindt plaats op 19 maart. Op deze avond overhandigt Stichting Kaag en Braassem Promotie het nieuwe Recreatiemagazine aan de wethouder. Daarnaast wordt de recreatievisie besproken en presenteert de stichting de plannen voor het komende jaar.

Voor de bijeenkomst worden de Vrienden van Kaag en Braassem Promotie, lokale organisaties, vrijwilligersgroepen en andere belanghebbenden uitgenodigd. De bijeenkomst wordt gehouden bij restaurant- en evenementenlocatie De Dyck in Woubrugge.

advertentie advertentie