Flippofeest komt dit jaar met Barbiethema: ‘We gaan alles roze maken’

HOOGMADE – Het jaarlijks terugkerend Flippofeest in Hoogmade vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 juni, met dit jaar als thema Barbie’s Playground. 'Het is de bedoeling dat mensen lekker gek gaan doen', vertelt organisator Martin Bax in De Ochtendshow.

Het feest, dat begon in 1995, heeft tegenwoordig niet heel veel meer met de jaren 90 te maken, maar het Barbie thema is volgens organisator Martin Bax wel een kleine knipoog naar de 90’s. 'We hebben Flippofeest als naam gehouden, want die vinden we prachtig. Alleen er zijn geen flippo’s meer in omloop. Vroeger was de ingang van het feest dan ook een grote flippo', vertelt Martin Bax.

Dit jaar is de ingang een poort met banner in thema. ‘Mensen zijn dagen bezig geweest om dat te maken,’ vertelt Martin Bax. ‘We hebben ook een roze Barbie camper neergezet, wat ook één van onze podia is. We gaan alles roze maken, dus er is genoeg te zien.’

Lekker gek gaan doen

Het feest heeft vier podia waar house en techno, maar ook algemenere feestmuziek. gedraaid wordt. Daarnaast treden coverbands en lokale artiesten als Ketelhuis Collective op, en ook voor de vaste gasten bekende DJ Nozem is van de partij.

‘Het is de bedoeling dat bezoekers hun kleding afstemmen op het thema,’ zegt Martin Bax. ‘We hebben zelf ook genoeg verkleedkleren in de verkleedhoek om je helemaal te laten gaan. Wij lopen zelf ook in roze outfits met pruiken op. Het is de bedoeling dat mensen lekker gek gaan doen, en de best geklede krijgt zeker een paar extra biertjes.’

Lees ook: Summer Jam bij Woudse Dom in Rijnsaterwoude: ‘Het is een heel breed concept’

Hieronder is het interview met Martin Bax te beluisteren. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.
advertentie advertentie