Deelnemers uit onze gemeente voor het Regio Songfestival gezocht

Foto: Omroep West

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Als zingen en optreden je passie is en je hebt een goed eigen nummer, geef je dan op voor het Regio Songfestival! Mediapartner Omroep West is op zoek naar zangtalent om de regio Zuid-Holland-Noord dit jaar te vertegenwoordigen op het Regio Songfestival in Maastricht. Dé kans om je aan het grote publiek voor te stellen, want alle dertien regionale omroepen zenden het songfestival rechtstreeks uit. Ieder bandje, zanger of zangeres kan zich vanaf nu aanmelden.

In 2023 werd het Regio Songfestival voor de eerste keer georganiseerd in Utrecht. Het werd gewonnen door de Limburgse Emmy Ackermans met het liedje 't Letste Rundje. Daarom ontvangt L1, de regionale omroep van Limburg, dit jaar alle finalisten in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Die grote finale is op 9 november, compleet met alle show die bij een songfestival hoort. De uitzending is die avond live te volgen via de televisiekanalen van alle dertien regionale omroepen en online, waaronder Omroep West. Het Regio Songfestival is dan ook initiatief van de regionale omroepen; iedere omroep stuurt een eigen lokaal talent.

Geen covers

Het doel van het festival is het vieren van de rijkdom aan (streek)talen en dialecten in Nederland. Maar waar moet je aan voldoen? De tekst en muziek moeten origineel zijn geschreven, dus geen cover van een bestaand lied. Om mee te doen moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

Het is ook niet de bedoeling dat je al eens in de Top 40 gestaan hebt. Voor bandjes is het goed om te weten dat alleen de zang live kan worden gedaan, de muziek moet op band staan.

LIEN was vorig jaar de inzending van Omroep West:

Lien Cornelissen deed vorig jaar mee voor onze regio en dat vond ze geweldig. 'Het is jammer dat we niet zoveel punten hebben gekregen, maar ik ben tevreden met het optreden. Ik heb ontzéttend genoten van dit evenement en alles wat erbij kwam kijken! Het heeft enorm veel zin in mij aangewakkerd om nog veel meer op te gaan treden.'

Talent kan zich vanaf 31 maart en vóór 1 juni 2024 aanmelden op de website van Omroep West via deze link: www.omroepwest.nl/regiosongfestival. Meer informatie over het Regio Songfestival is te lezen op de website van het Regio Songfestival www.regiosongfestival.nl.

advertentie advertentie