Cyber Agents gehuldigd in gemeentehuis Kaag en Braassem

ROELOFARENDSVEEN – De winnaars van de HackShield-competitie zijn woensdag gehuldigd in het gemeentehuis van Kaag en Braassem.

De drie winnaars van negen jaar en twee van elf jaar oud werden ontvangen door burgemeester Astrid Heijstee nadat ze door een politieauto met zwaailichten bij het gemeentehuis waren gebracht. De winnaars ontvingen onder andere een lintje, diploma en t-shirt.

HackShield is een game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. In deze game worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. Door de levels te spelen leren kinderen over belangrijke cyber security onderwerpen, en via de Quests kunnen ze bijvoorbeeld hun vader, moeder, opa of oma uitdagen.

‘Het is handig dat je jezelf nu beter kunt beveiligen tegen hackers. En het is een super leuk spel’, vertelt één van de winnaars enthousiast. Een andere winnaar zegt dat ze geleerd heeft dat je een goed wachtwoord moet hebben zodat hackers jouw account niet voor iets anders kunnen gebruiken.

advertentie advertentie