Barokensemble Concerto Valiante met bariton in de Dorpskerk Leimuiden

Barokensemble Concerto Valiante Foto: Dorpskerkconcerten Leimuiden

LEIMUIDEN - Het tweede Dorpskerkconcert van het seizoen staat in het teken van de Barok, de periode van Bach, het ontstaan van de opera en ongekende virtuositeit. Op het podium in de Dorpskerk staat zondag 22 januari het barokensemble Concerto Valiante onder leiding van klavecinist Leonardo Valiante.

Klavecimbelspeler Leonardo Valiante was in 2017 voor het eerst te gast in de Dorpskerk en werd enthousiast ontvangen. Deze keer neemt hij een groep getalenteerde bevriende musici mee, allen verbonden (geweest) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het ensemble bestaat uit Leonardo Valiante (klavecimbel), James Hewitt (viool), Julia Dolz Martinez (cello) en Yuichi Sakai (bariton). Voor het eerst is er een zanger te gast bij een Dorpskerkconcert.

Om de muziekstukken uit de barok zo getrouw mogelijk uit te voeren, neemt het ensemble speciale instrumenten mee zoals de klavecimbel, maar ook de barokviool die wezenlijk verschilt van zijn moderne variant.

Praktisch

Het concert begint 13.00 uur in de Dorpskerk aan de Dorpsstraat in Leimuiden. Kaarten zijn te verkrijgen bij de Gemakswinkel in Leimuiden of aan de deur, zolang de voorraad strekt.

Lees ook: Start nieuw seizoen Dorpskerkconcerten in Leimuiden

advertentie advertentie