100.000ste herhaalprik tegen corona gezet in regio Hollands Midden

Foto: Mike Mourits

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Op maandag 19 september startte GGD Hollands Midden met een nieuwe vaccinatieronde tegen het coronavirus. Afgelopen dinsdag werd de 100.000ste prik van deze ronde gezet bij een van de vaccinatielocaties in de regio. Landelijk gaat het om bijna 2 miljoen herhaalprikken. 

Tijdens deze nieuwe vaccinatieronde zijn tot nu toe de meeste herhaalprikken toegediend aan mensen van 60 jaar en ouder, mensen met een medisch risico en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact. De prikken zijn vernieuwde mRNA-vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. 'Deze beschermen tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omikronvariant', legt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) uit.

De herhaalprik is overigens hetzelfde als de boosterprik. 'We gebruiken alleen nog maar het woord herhaalprik. Dit geeft duidelijker aan dat de prik vaker herhaald kan worden', meldt de Rijksoverheid.

Stapsgewijs

Sinds deze week kunnen ook mensen van 12 tot en met 59 jaar zonder medisch hoger risico een afspraak maken. Dat gaat stapsgewijs van oud naar jong. Op het moment van schrijven kan iedereen die geboren is in of voor 1970 een afspraak maken. Dat kan online op de website van de Rijksoverheid of via het telefoonnummer 0800-7070.

advertentie advertentie