Woubruggenaren tegen komst woningen 400 arbeidsmigranten

Foto: Google Street View

WOUBRUGGE - Inwoners van Woubrugge zijn tegen het plan om maximaal 400 arbeidsmigranten te huisvesten aan de Kruisweg in Woubrugge. Tijdens de dorpsraad werd veel kritiek geuit op het plan van huisvestingsbedrijf Flexwonen.nu, die voornemens is om in 2021 het Polenhotel te openen. Het is nog niet bekend wanneer de gemeenteraad een definitief besluit gaat nemen over de migrantenwoningen.

'Het getal 400 is gevallen en dat schiet niet direct in het goede keelgat bij Woubruggenaren', legt politiekvolger Henk van Tol uit in het radioprogramma KB Actueel, dat elke zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur wordt uitgezonden op Studio Kaag en Braassem. 'De onvrede was te proeven in de zaal.'

De dorpsraad werd door ongeveer 200 mensen druk bezocht bezocht. 'Iedereen erkent dat arbeidsmigranten gehuisvest moeten worden, maar zulke grote getale valt bij zo'n klein dorp niet goed.'Dat bleek vooral toen er gevraagd werd om een meningspeiling bij handopsteking. 'De voorzitter ging hier niet in mee. Maar als het wel was gebeurd, had het grootste deel nee gezegd tegen de woningen.', voorspelt Van Tol.

advertentie advertentie