Woensdag extra politieke avond over 30 meter lange steiger Galgekade

Foto: ipv Delft

ROELOFARENDSVEEN - Er is ophef rondom de plannen voor een steiger in het Braassemermeer, ter hoogte van de Galgekade in Roelofarendsveen. De vergunning voor de dertig meter lange aan te leggen steiger werd op 2 september goedgekeurd. Op een informatiebijeenkomst, twee weken voor de aanvang van het project, bleek dat inwoners van niets wisten. Woensdag is een extra raadsavond in Kaag en Braassem over de kwestie.

CDA-fractievoorzitter Anja de Rijk heeft aan de bel getrokken. 'Klopt het dat de bewoners niet betrokken waren, klopt het dat er bepaalde toestemmingen niet geregeld zijn en klopt het dat we subsidie kwijt raken als de steiger later wordt opgeleverd dan 31 december', wil De Rijk onder meer weten, zo vertelde het raadslid in het radioprogramma KB Actueel dat iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur wordt uitgezonden op Studio Kaag en Braassem.

Jaar extra tijd

Maandag heeft de grootste subsidieverlener, Leidse Ommelande, laten weten de gemeente Kaag en Braassem een jaar respijt te geven. De steiger hoeft dus niet per se voor 31 december te zijn aangelegd. Ook het regionaal investeringsfonds van Holland Rijnland blijkt flexibel. Dat staat in een brief van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

advertentie advertentie