Wethouder Van der Wereld door het stof vanwege passages in communicatieplan gemeente

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Wethouder Petra van der Wereld (Samen voor Kaag & Braassem) heeft haar excuses aangeboden voor de passages uit een communicatieplan van de gemeente waarin onder andere te lezen viel: 'De pers is altijd op zoek naar sensatie'. Dat meldt het Leidsch Dagblad. 'Ik kruip door het stof en bied mijn excuses aan voor de zin die erin staat', zegt Van der Wereld tegenover de krant.

In het communicatieplan, dat de gemeente Kaag en Braassem gebruikt bij het zoeken van een locatie voor twee woonunits in Rijnsaterwoude voor mensen die prikkelarm moeten wonen, stonden meer opmerkelijke zinnen. 'We willen natuurlijk dat de pers herover niet gaat publiceren, want dan wordt het een sensatieverhaal dat omwonenden en het project geen goed doet', stond er in het plan opgenomen. 'Zo min mogelijk communiceren' en 'we vermijden de media' maakten deel uit van de strategie.

'Het is super, supervervelend dat het communicatieplan op straat is komen te liggen. Het is een intern ambtelijk stuk voor ons als bestuur, meer dan dat is het niet', zegt de wethouder tegen het Leidsch Dagblad. 'Zo stom dat er zo'n onhandige zin in staat en we dat van hoog tot laag niet geconstateerd hebben.' Het communicatieplan is inmiddels aangepast.

Onderwerp op de agenda

De twee woonunits, ook wel skaeve huse genoemd, moeten plek bieden aan cliënten van zorginstelling De Binnenvest. Volgens Van der Wereld is het communicatieplan opgesteld om één lijn te brengen in de communicatie en te voorkomen dat 'we de locatie in een of andere persuiting tegen zouden komen voordat we iedereen hadden ingelicht', meldt het LD.

Anja de Rijk, fractievoorzitter van het CDA, heeft het onderwerp op de agenda gezet van het presidium, het dagelijks bestuur van de gemeenteraad. Daarin overleggen de vijf fractievoorzitters met de griffie en burgemeester over de kwestie. Het is een besloten vergadering.

advertentie advertentie