ValOpShop komt naar het Sportpad in Roelofarendsveen

Fietsverlichting Foto: ValOpShop

ROELOFARENDSVEEN - Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil. Woensdagavond 30 november komt wethouder Dolf Kistemaker kijken of hij voldoende opvalt in het donker. Dan staat de ValOpShop op het Sportpad in Roelofarendsveen. 

De ValOpShop is een ‘pop-up’-actie waarbij een team op het Sportpad staat met een stand. Het team van de ValOpShop gaat met de fietsers in gesprek over het belang van goed zichtbaar zijn. 'Hierbij gaat het er niet alleen om dat je fietslamp het doet, maar ook dat je materiaal gebruikt op je kleding waardoor je nog beter zichtbaar bent,' leidt de gemeente Kaag en Braassem de actie in. 'Daardoor ben je ook beter zichtbaar voor automobilisten.'

Beloning

Fietsers die hun licht aan hebben, mogen in de ValOpShop gratis iets uitzoeken waardoor ze hun weg nog beter zichtbaar vervolgen. Lampjes, reflectors en hesjes; de ValOpShop ligt er vol mee. Geen of niet-werkende fietsverlichting? Dat wordt ter plekke gemonteerd. 

Woensdag 30 november tussen 17.00 tot 20.30 uur staat de ValOpShop op het parkeerterrein naast de tennis.

advertentie advertentie