Twee kandidaten uit Kaag en Braassem op kieslijst voor Tweede Kamerverkiezingen

Foto: Studio Alphen

KAAG EN BRAASSEM - De Tweede Kamerverkiezingen komen er weer aan. Wil jij stemmen op een plaatsgenoot uit Kaag en Braassem? Dan heb je twee opties. Dat blijkt uit een analyse van het AD op basis van gegevens van de Kiesraad.

Tijdens de verkiezingen van 2021 stonden er ook twee kandidaten uit Kaag en Braassem op de kieslijst. In 2010, 2012 en 2017 was dat aantal nog nul. Hans Vijlbrief - op dit moment Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat - van D66 staat op plek drie van de kieslijst van zijn partij. Petra van der Wereld-Verkerk is de twee kandidaat uit Kaag en Braassem. Zij staat op plek 45 van de lijst van de BBB. Op dit moment is zij al actief als fractievertegenwoordiger voor BBB in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Daarnaast is ze vier jaar wethouder geweest. 

259 kandidaten uit Zuid-Holland

Uit het onderzoek blijkt ook dat van de 1100 kandidaten er 259 uit Zuid-Holland komen. Noord-Holland en Utrecht zijn ook goed vertegenwoordigd. Kandidaat-kamerleden komen veelal uit steden. In bijna honderd gemeenten, veelal op het platteland, hebben geen enkele kandidaat in de gelederen. 

advertentie advertentie