Gepubliceerd op 14 Maart 2019 om 9.50 uur

‘Trots op afvalscheiding in Kaag en Braassem’

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Het gemeentebestuur is tevreden over hoe inwoners van de gemeente Kaag en Braassem hun afval gescheiden inleveren. Het project Afval Anders, waar de gemeente in januari 2018 mee begon, lijkt haar vruchten af te werpen.

Uit een rapport van afvalspecialist Cyclus blijkt dat vorig jaar 76 procent van het restafval gescheiden werd aangeboden. In 2017 was dat maar 63 procent. Gemiddeld werd er vorig jaar per persoon 117 kilo restafval ingeleverd, in 2017 was dat nog 201 kilo. 'Dit mooie resultaat is bereikt dankzij de inzet van de inwoners en maatregelen van de gemeente', meldt de gemeente in een bericht.

De gemeente werkt toe naar het behalen van de landelijke doelstelling voor 2020. Het is de bedoeling dat men dan maximaal 100 kilo restafval inlevert en dat minimaal 75 procent daarvan gescheiden wordt aangeboden.

Maatregelen

Er zijn verschillende maatregelen doorgevoerd met het project Afval Anders. Zo geldt er een basistarief en een variabel tarief voor restafval, wordt PMD-afval wekelijks ingezameld en zijn de openingstijden van het afvalbrengstation verruimd.

Ook de bebording bij het afvalbrengstation is aangepast om de doorstroming te verbeteren. 'Dit heeft ertoe geleid dat het station goed wordt bezocht en er zaterdags op de openbare weg geen files meer ontstaan.'

advertentie
.
advertentie