Gepubliceerd op 15 Maart 2019 om 15.34 uur

Treinpersoneel staakt maandagochtend: ‘Staking leidt tot grote hinder’

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Treinreizigers moeten maandag rekening houden met een verstoorde treindienst als gevolg van een staking die het spoorwegpersoneel houdt. De vakbonden hebben aangekondigd dat het personeel maandag tussen 06.00 en 07.06 uur actievoert voor een beter pensioen.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) verwacht dat de staking tot grote hinder leidt. 'Het valt niet te voorspellen hoe groot de overlast voor het treinverkeer daadwerkelijk wordt, maar we verwachten dat ook de rest van de dag de gevolgen merkbaar zijn', meldt NS. De NS-medewerkers willen een pensioen vanaf 66 jaar, om die reden duurt de stakingsactie 66 minuten.

Maandag wordt ook in andere branches actiegevoerd voor een beter pensioen en AOW. Zo zijn er ook acties in het stads- en streekvervoer. Vervoersbedrijf Arriva meldt vrijdag dat de Qliner-bussen richting Den Haag maandag tot 07.06 uur niet rijden. 'Wij kunnen niet aangeven hoeveel collega’s daadwerkelijk gaan staken. Dat is pas maandagochtend bekend', meldt Arriva.