Treinpersoneel NS staakt: veel treinen vallen uit

KAAG EN BRAASSEM - Treinreizigers uit de omgeving van Alphen aan den Rijn gaan vrijdag 26 en dinsdag 30 augustus last ondervinden van de stakingen door NS personeel. Voor wie een langere treinreis voor de boeg heeft, kan het voorkomen dat een deel vervalt.

Verschillende spoor vakbonden – FNV Spoor, VVMC en CNV, hebben aangekondigd het werk woensdag 24 augustus neer te leggen in Noord-Nederland. Daarom rijden er de hele dag vrijwel geen treinen in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en delen van Flevoland en Overijssel.

West en Midden

De dagen erna zijn andere provincies aan de beurt. Vrijdag 26 augustus staakt het personeel in regio West (Den Haag, Rotterdam en Dordrecht). Maandag 29 augustus is het de regio Noord-West (Amsterdam, Alkmaar, Enkhuizen, Hoorn, Haarlem). Regio Midden-Nederland (Utrecht, Amersfoort, Hoofddorp) staakt dinsdag 30 augustus . Tot slot staken regio’s Oost en Zuid (Zutphen, Enschede, Arnhem, Nijmegen, Roosendaal, Eindhoven, Heerlen, Maastricht) woensdag 31 augustus.

Alternatieven

De NS adviseert reizigers van, naar en binnen de verschillende regio’s alternatief vervoer te kiezen of hun reis uit te stellen. NS zet geen alternatief busvervoer in. De 9292 planner toont wel, waar mogelijk, een alternatief advies met andere vervoerders.

Op de dagen dat een regio staakt, verwacht de NS in de rest van het land dat er wel zo veel mogelijk gereden wordt volgens de gebruikelijke dienstregeling.

advertentie advertentie