Studio Quarantaine 5 mei: fotobewerkingen van toen en nu, bevrijdingskunstwerk

Gepubliceerd op 05 mei 2020 om 15.00 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Tot en met vrijdag 8 mei zendt Studio Kaag en Braassem iedere werkdag tussen 11.00 en 13.00 uur het radioprogramma Studio Quarantaine uit. Dagelijks worden de laatste actualiteiten doorgenomen, hoor je interviews en reportages over bijzondere initiatieven, proberen we mensen met elkaar te verbinden en draaien we verzoekplaatjes.

Op deze Bevrijdingsdag is een enorme muurschildering op de Preludeflat in Alphen aan den Rijn digitaal onthuld. Kunstenaar Joost Zwanenburg maakte het kunstwerk, dat onder andere gebaseerd is op het ontwerp van middelbare scholiere Naomi Bosma. Beiden vertelden over het kleurrijke aandenken aan het jaar waarin we 75 jaar vrijheid vieren.

Arjo van Oosten maakt bijzondere fotobewerkingen van gebouwen en straten in Alphen aan den Rijn. Hij legt uit hoe hij historische foto's met nieuwe foto's combineert. Mike Mourits, verslaggever bij Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem, nam het laatste coronanieuws door.

Terugluisteren

Onderaan dit artikel kun je de interviews uit de uitzending van dinsdag 5 mei terugluisteren. Heb jij een bijzonder initiatief dat je onder de aandacht wil brengen op de radio of wil je juist een verzoeknummer aanvragen? Mail dan naar redactie@studiokaagenbraassem.nl. Je kunt op werkdagen tussen 11.00 en 13.00 uur ook bellen of whatsappen naar 0172-515153.

advertentie