Studio Quarantaine 4 mei: ooggetuigenverslag van Tweede Wereldoorlog

Gepubliceerd op 04 Mei 2020 om 18.20 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Tot en met vrijdag 8 mei zendt Studio Kaag en Braassem iedere werkdag tussen 11.00 en 13.00 uur het radioprogramma Studio Quarantaine uit. Dagelijks worden de laatste actualiteiten doorgenomen, hoor je interviews en reportages over bijzondere initiatieven, proberen we mensen met elkaar te verbinden en draaien we verzoekplaatjes.

Stichting Productiehuis Alphen legde het verhaal van Lijnie Wiegman-Boot vast. Als 6-jarig meisje maakte zij het bombardement op Rotterdam mee. Later verhuisde het gezin naar Alphen aan den Rijn. Het verhaal zou verwerkt worden in de voorstellingen van Het wordt zomer, maar deze zijn vanwege de uitbraak van het coronavirus allemaal afgelast. Nancy Ubert en Jan Laman vertellen over het verhaal van Lijnie.

Theatermaker Iselin van Duuren vertelde over de podcast Ik zou mijn deur open doen…, die vanaf maandagavond te beluisteren is. De podcast is samengesteld op basis van persoonlijke verhalen en ervaringen van zes jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar en een 85-jarige Alphense getuige van de Tweede Wereldoorlog. De podcast wordt uitgebracht door Theater na de Dam en Theater Castellum.

Verder vertelde Wouter Kikstra over de livestreams van Schandalig Live, waarmee kijkers vanuit hun woonkamer het uitgaansgevoel kunnen meemaken en nam verslaggever Michel la Faille het laatste coronanieuws door.

Terugluisteren

Onderaan dit artikel kun je de interviews uit de uitzending van dinsdag 28 april terugluisteren. Heb jij een bijzonder initiatief dat je onder de aandacht wil brengen op de radio of wil je juist een verzoeknummer aanvragen? Mail dan naar redactie@studiokaagenbraassem.nl. Je kunt op werkdagen tussen 11.00 en 13.00 uur ook bellen of whatsappen naar 0172-515153.

advertentie advertentie