Studio Kaag en Braassem en RTV Hollands Midden tekenen voor samenwerking

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Studio Kaag en Braassem en RTV Hollands Midden hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met de overeenkomst spreken de lokale publieke omroepen van de gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop de intentie uit om in de toekomst tot een streekomroep te komen.

De samenwerkingsovereenkomst is ook door Studio Alphen ondertekend, de lokale publieke omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn. Met de vorming van een streekomroep verwachten de drie lokale omroepen de journalistieke kwaliteit en financiële armslag te kunnen verbeteren.

De drie lokale omroepen behouden de eigen identiteit en de individuele besturen blijven verantwoordelijk voor de eigen begroting. Ze zullen zowel bestuurlijk, inhoudelijk als organisatorisch naar elkaar toe groeien. Vanaf het nieuwe sportseizoen start een eerste tastbare samenwerking, waarbij de drie omroepen producties zullen uitwisselen. In de komende periode wordt onderzocht waar nog meer samenwerkingsmogelijkheden liggen.

Streekomroep

In overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en lokale stakeholders hebben lokale publieke omroepen een geleidelijke omvorming in kaart gebracht. Ongeveer 240 individuele omroepen streven ernaar om ongeveer tachtig gefuseerde of samenwerkende lokale streekomroepen te vormen. Studio Alphen, Studio Kaag en Braassem en RTV Hollands Midden zijn aangewezen om dit samen voor elkaar te krijgen.

Met Studio Alphen werkt Studio Kaag en Braassem al langer nauw samen. 'Wij zijn erg blij met de samenwerking die we enkele jaren geleden met Studio Alphen zijn aangegaan. Eerlijk gezegd denk ik dat we zonder die samenwerking niet meer hadden bestaan', zegt Barry Verdel, voorzitter van Studio Kaag en Braassem. 'De ontwikkeling naar streekomroep met Nieuwkoop erbij is een mooie volgende stap om de inwoners en bedrijven in deze regio te bedienen met een goede nieuwsvoorziening.'

advertentie advertentie