Stoffelijk overschot aangetroffen in door brand verwoest gebouw op Kaageiland

KAAG - Gespecialiseerde zoekhonden hebben maandagmiddag een stoffelijk overschot gevonden op Kaageiland, in de resten van het door brand verwoeste gebouw aan de Beatrixlaan. Forensische experts van de politie gaan nu verder onderzoek doen.

Sinds het uitbreken van de brand op zondagavond wordt een oudere man vermist. Zodra het politie-onderzoek is afgerond, moet duidelijk zijn of het de vermiste man is die is omgekomen bij de brand. 'Het onderzoek richt zich op het achterhalen van de oorzaak van de brand en het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer', legt de politie uit. Dinsdag moet dat onderzoek starten.

Twintig huizen en restaurant Bij Benjamin zijn volledig verwoest door de brand. Dertig bewoners zijn uit hun huis gehaald, niemand van hen raakte gewond. Voor alle bewoners moet opvang geregeld worden, want zij kunnen niet terug naar hun woning.

Reactie burgemeester

In een bericht op sociale media reageert burgemeester Astrid Heijstee op het drama. Zij noemt het 'heftige dagen' voor bewoners van het eiland. 'Respect voor de inzet van alle hulpdiensten. Daarnaast mijn medeleven voor de naasten van het slachtoffer. Dank aan alle bewoners en organisaties van Kaag voor alle geboden hulp', aldus Heijstee.

advertentie advertentie