Stijging van aantal nieuwe coronabesmettingen: deels inhaaleffect door storing RIVM

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - Afgelopen week zijn 1036 nieuwe bevestigde coronabesmettingen in de gemeente Kaag en Braassem gemeld bij GGD Hollands Midden. Dat zijn veel meer nieuwe besmettingen dan in de week ervoor, toen 375 positieve tests werden gemeld. Navraag bij de GGD leert dat het beeld deels vertekend is door eerdere storingen bij het RIVM.

Door die storingen was het overzicht van de wekelijkse coronacijfers in week 3 niet compleet. Vorige week heeft het RIVM die gegevens alsnog ingevoerd, bovenop de cijfers van week 4. 'Daardoor lijkt de stijging hoger dan het in werkelijkheid was in week 4', meldt een woordvoerder van GGD Hollands Midden.

In de afgelopen drie weken zijn er bij de gezondheidsdienst geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld binnen de gemeentegrenzen.

Regio Hollands Midden

In de gehele regio Hollands Midden zijn vorige week 29.174 nieuwe positieve coronatests geregistreerd. Een week eerder waren dat er 11.356. Ook hier geldt deels het inhaaleffect van het RIVM. Er is dus sprake van een stijging, maar het is onduidelijk hoe groot de stijging exact is.

In totaal zijn vorige week 36 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld in de regio, een week eerder 37. Er zijn vorige week geen nieuwe sterfgevallen gemeld, een week eerder werden twee nieuwe sterfgevallen geregistreerd.

advertentie advertentie