Starters krijgen kans om eigen woning te bouwen in Nieuwe Wetering

Foto: Google Street View

NIEUWE WETERING - Als het aan de gemeente Kaag en Braassem ligt krijgen starters op de woningmarkt de mogelijkheid om aan de Regenboogweg in Nieuwe Wetering een eigen huis te bouwen. Op dit moment verkent de gemeente de mogelijkheden voor een zogeheten Collectief Particulier Opdrachtgeverschap-project (CPO-project).

Voor starters die in Kaag en Braassem opgroeien, zijn er weinig mogelijkheden om een zelfstandige woonruimte te vinden. 'Sociale huurwoningen zijn schaars en de wachttijden zijn vaak lang', meldt de gemeente in een bericht. 'Koopwoningen die worden aangeboden zijn te duur en voor de meeste starters niet te financieren. En dat terwijl je als starter graag in de gemeente wil blijven wonen. Dit project speelt in op die behoefte.'

Een groep kopers, georganiseerd in een vereniging, kan in eigen beheer woningen laten bouwen. De vereniging wordt begeleid door een procesbegeleider, die de groep ondersteunt in de contacten met gemeente, architect, adviseurs en bouwers. 'Een voordeel van bouwen met een CPO is dat je meer invloed hebt op het ontwerp en de inrichting achter de voordeur én dat je kosten bespaart, omdat je niet met een projectontwikkelaar te maken hebt.'

Rijwoningen en appartementen

Op het stuk grond aan de Regenboogweg is ruimte voor 6 rijwoningen en 10 appartementen. 'Een voorwaarde voor de voortzetting van het project is uiteraard wel dat er onder starters in de gemeente voldoende belangstelling bestaat en dat geïnteresseerde starters in staat zijn de woningen te financieren die zij voor zichzelf willen laten bouwen', besluit de gemeente.

De gemeente Kaag en Braassem organiseert op 16 september een informatiebijeenkomst over het project. De bijeenkomst wordt gehouden bij Tussen Kaag en Braassem aan de Regenboogweg 102 en begint om 19.30 uur. Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden.

advertentie advertentie