Sportverenigingen weer aan de slag: ‘Het loopt, maar het is wel kwetsbaar’

Gepubliceerd op 15 mei 2020 om 14.01 uur

GEMEENTE KAAG EN BRAASSEM - De coronamaatregelen zijn sinds afgelopen maandag verder versoepeld. Zo kunnen basisschoolleerlingen weer een aantal dagen per week naar school.

'We zagen op zondagavond op televisie dat er landelijk nogal wat onvrede was over de afstemming tussen basisscholen en kinderopvang. Maar dat beeld wordt gelukkig in onze gemeente absoluut niet herkend', zegt wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO Kaag en Braassem).

De wethouder is tevreden over hoe de basisscholen het fysieke onderwijs weer hebben opgestart. 'Op een uitzondering na, waarbij bijvoorbeeld een kind zich op een verkeerde dag meldde, is het eigenlijk heel vlekkeloos gegaan. Met grote complimenten aan de kinderopvang en de twee schoolbesturen die onze gemeente bestieren.'

Sporten

Er mag buiten ook weer gesport worden, uiteraard moeten ook daarbij diverse maatregelen en richtlijnen gevolgd worden. Wethouder Schoonderwoerd spreekt zijn zorg uit over de mensen die actief zijn bij de sportverenigingen om alles draaiende te houden, veelal senioren. 'En dat is natuurlijk ook wel net de groep die extra voorzichtig moet zijn in deze tijd', zegt Schoonderwoerd. 'Daar zit best wel wat zorg. Van: hoe gaan we dat met elkaar handen en voetjes geven?'

De wethouder zegt dat alle verenigingen ervoor hebben gezorgd dat ze op aangepaste manier weer aan de slag kunnen. 'Het loopt, dat is fijn en dat is mooi. Maar het is wel kwetsbaar.' Volgens Schoonderwoerd blijft de gemeente Kaag en Braassem in overleg met de verenigingen om vinger aan de pols te houden.

Beluister hieronder het volledige interview met wethouder Floris Schoonderwoerd. Het gesprek wordt zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur ook uitgezonden in het radioprogramma KB Actueel.
advertentie